EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Varierende dage

På havne- og terminaluddannelsen får du en grundlæggende viden om transport, håndtering, lastning og losning i havne og terminaler, hvilket giver et indblik de mange forskellige opgaver, der findes på havnen. Du lærer om alt fra sikring og håndtering af lasten til sikkerheden i havnen. 

Havne- og terminaluddannelsen

Om uddannelsen

Du får kendskab til, hvordan man lægger ruteplaner for gods og varers videre transport ud i landet, og om hvordan it-systemer kan benyttes til registrering og lagerstyring.

I løbet af uddannelsen lærer du at køre gaffeltruck- og stabler, og får truckførercertifikat B.

  • Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
  • Varighed: Uddannelsen varer 2-3 år, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i. På EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet på havne- og terminaluddannelsen. Du kan fortsætte på hovedforløbet på en anden skole.
  • Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter uddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på skolen. Hovedforløbets varighed afhænger af, hvilket speciale du vælger.

Hos EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet. Herefter kan du fortsætte på hovedforløbet på en anden skole, hvor du vil kunne tage specialerne: 

  • Havnemedhjælper (trin 1) – 2 år
  • Havne- og terminalarbejder (trin 1+2) – 3 år

Specialernes varighed er inkl. grundforløb.

Som havnemedhjælper vil du beskæftige dig med forskellige arbejdsopgaver i forbindelse med lastning og losning – og papirarbejdet dertil. Du lærer it-systemer at kende og at køre en gaffeltruck.

Som havne- og terminalarbejder vil du endvidere beskæftige dig med at løse mere avancerede arbejdsopgaver, hvortil maskiner og andet udstyr benyttes efter regler på området. Derudover introduceres du til internationale forhold inden for transportbranchen.

 

Se LUP (Den lokale undervisningsplan) for havne- og terminaluddannelsen her:
Den lokale undervisningsplan for Havne- og terminaluddannelsen (GF2)

Adgangskrav

Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi

Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.

Undervisere

EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.

Vi holder os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du vil have moderne udstyr og køretøjer til rådighed under din uddannelse.

Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.

Skoleoplæring

Det er ikke muligt at komme i skoleoplæring på havne- og terminaluddannelsen.

Fremtidsmuligheder

Når du har afsluttet havne- og terminaluddannelsen kan du få arbejde på havne og terminalanlæg.

Desuden har du som havne- og terminalarbejder mulighed for at videreuddanne dig på en uddannelse efter eget valg på erhvervsakademiet, såfremt du opfylder de specifikke adgangskrav.

Bliv en del af EUC Lillebælt

Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?

På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.

Bliv elev

Søg optagelse på EUD/EUX

Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.

 

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet