EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Avanceret teknik

Med uddannelsen som personvognsmekaniker lærer du at reparere skader og lave serviceeftersyn på biler under 3500 kg. Du vil lære at finde fejl og at vedligeholde de forskellige dele. I dag handler faget ikke kun om mekaniske færdigheder og at få olie på hænderne. Personbiler bliver med tiden mere avancerede med elektriske systemer, og derfor skal personvognsmekanikeren kunne benytte sig af it-systemer til at diagnosticere og reparere problemet.

Personvogns[-]mekaniker

Om uddannelsen

Under uddannelsen lærer du om benzin- og dieselmotorer, styretøj, bremser, transmission og elektriske systemer.

  • Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
  • Varighed: Uddannelsen varer 2-4 år, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i. På EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet på uddannelsen til personvognsmekaniker. Du kan fortsætte på hovedforløbet på en af vores samarbejdsskoler.
  • Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter personvognsmekanikeruddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på skolen. Længden af hovedforløbet afhænger af, hvilket speciale du vælger.

Hos EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet. Herefter kan du fortsætte på hovedforløbet på en anden skole, hvor du vil kunne tage specialerne:

  • Personvognsmontør (trin 1) – 2,5 år,
  • Personvognsmekaniker (trin 1+2) – 4,5 år

Specialernes varighed er inkl. grundforløb.

Som personvognsmontør tilrettelægger og gennemfører du arbejde i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer. Du lærer om biler og at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele på dem.

Som Personvognsmekaniker kan du foretage mere komplicerede fejlsøgninger og reparationer. Du efterser og vedligeholder elektriske og elektroniske systemer og vil bl.a. få kendskab til forskellige typer af bremser, motorer, gearkasser og klimaanlæg.

Du skal derudover rådgive kunder ved at vurdere reparationsmulighederne og deraf vejlede ud fra driftsøkonomi, færdselssikkerhed, køretøjets udseende, brugsværdi og miljøkrav.

Se LUP (Den lokale undervisningsplan) for Personvognsmekaniker her:

Den lokale undervisningsplan - Personvognmekaniker (GF2)

 

 

Adgangskrav

Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

På uddannelsen er der mulighed for ny mesterlære.

EUX

Hos EUC Lillebælt kan du kun tage grundforløbet med EUX. Hvis du vil fortsætte med EUX, skal du tage hovedforløbet på en anden skole.

Økonomi

Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.

Undervisere

EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.

For at give dig de bedst mulige vilkår for din uddannelse, holder vi os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du har moderne udstyr og redskaber til rådighed.

Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.

Skoleoplæring

Hvis du ikke finder en læreplads efter at have bestået grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skoleoplæring. EUC Lillebælt udbyder ikke skoleoplæring på personvognsmekanikeruddannelsen, og derfor kan du komme i skoleoplæring på en af vores samarbejdsskoler, der udbyder hovedforløbet.

Fremtidsmuligheder

Efter du har færdiggjort uddannelsen til personvognsmontør- eller mekaniker, vil du typisk blive ansat i en bilforretning eller et bilværksted. Alternativt kan du starte dit eget værksted.

Desuden åbner uddannelsen til personvognsmekaniker muligheden for at videreuddanne dig. Afhængigt af dit valgte speciale kan du eksempelvis uddanne dig til maskinmester, automationsteknolog, autoteknolog, driftsteknolog offshore eller produktionsteknolog. Du kan også tilmelde dig adgangskurset til ingeniøruddannelserne for eksempelvis at blive maskiningeniør.

Bliv en del af EUC Lillebælt

Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?

På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.

Bliv elev

Søg optagelse på EUD/EUX

Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.

 

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet