EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Vi er Gymnasiet HTX Lillebælt

Gymnasiet HTX Lillebælt er for dig, der ønsker en alsidig uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi samt en hverdag fyldt med faglighed, kreativitet og nye bekendtskaber i et unikt studiemiljø.

På Gymnasiet HTX Lillebælt kan du tage en naturvidenskabelig, teknologisk studentereksamen. Vi har fokus på faglighed og engagerer os i den enkelte elev, så du bliver fortrolig med anvendelsen af forskellige arbejdsformer. Dertil kommer du ind i et spirende studiemiljø, hvor selvstændighed, samarbejde og nysgerrighed er i centrum.

Vi er et lille gymnasium med højt til loftet, hvilket både giver plads til fordybelse, sociale fællesskaber og en lang række af spændende aktiviteter. I august 2019 åbnede vi dørene til den nye HTX-bygning, hvori nye klasselokaler, kreative rum og fællesområder giver dig mulighed for at dyrke dine særinteresser og fordybe dig yderligere i dine projekter.

Teknisk Gymnasium

Naturvidenskaben og teknologien udvikler sig hastigt, og i takt med udviklingen opstår tekniske og miljømæssige samfundsproblemer, hvortil løsninger konstant søges. På Gymnasiet HTX Lillebælt arbejder vi derfor hovedsageligt projekt- og problemorienteret – fra idé til produkt tager vi fat i lokale såvel som globale problemstillinger i undervisningen. På den måde får du mulighed for at arbejde individuelt eller i grupper med et selvstændigt projekt, hvor den basale viden fra undervisningen anvendes til at løse forskellige problemstillinger i praksis.

På HTX handler det ikke kun om teknik og teknologi. Du får alle de fag, der kræves til en studentereksamen på et højt niveau. Du kommer til at beskæftige dig med kendte fag som dansk, matematik, engelsk, fysik og kemi, men også nye fag som f.eks. teknologi, teknikfag og studieretningsfag som bioteknologi, design og kommunikation/it.

Fremtidsmuligheder

Med en HTX-uddannelse får du en bred, naturvidenskabelig uddannelse, som giver dig mulighed for at starte på en videregående uddannelse. Du vil i løbet af de tre år opnå en større selvstændighed, som gør dig parat til eksempelvis at kunne studere på universitetet. HTX er adgangsgivende til en bred vifte af uddannelser. Uddannelsen åbner direkte op for de naturvidenskabelige videregående uddannelser, men udelukker samtidig ikke alle de andre muligheder.

Studieretninger

På HTX arbejdes projektorienteret, og du bliver deraf f.eks. introduceret til, hvordan man som forsker arbejder i virksomhederne og hvordan processen fra idé til produkt fungerer. 

Har du allerede en idé om, hvad du efterfølgende vil studere, kan du med fordel vælge en af de fire studieretninger efter dette. 

Læs mere om studieretningerne

Bliv elev

Er du klar til en spændende hverdag, som forbereder dig på din fremtidige karriere? Bliv en del af et fagligt og socialt studiemiljø med både teoretisk og praktisk undervisning.

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet