EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Bredt automatik[-]kendskab

På automatik- og procesuddannelsen vil du lære om automatiske systemer, der styrer og regulerer processer. Endvidere vil du komme til at arbejde med automatiserede systemer, der er baseret på trykluft og væsketryk.

Automatik- og proces[-]uddannelsen

Om uddannelsen

Du vil få kendskab til automatikken i rulletrapper, elevatorer og maskiner til produktion, og du lærer at reparere og opstille de elektriske motorer og pneumatiske kredsløb i de automatiske systemer.

En del af arbejdet vil være at overvåge og vedligeholde systemer, og derfor vil du lære de nyeste metoder og teknikker at kende.

  • Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
  • Varighed: Uddannelsen varer 2,5-5 år, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i. På EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet på automatik- og procesuddannelsen. Du kan fortsætte på hovedforløbet på en af vores samarbejdsskoler.
  • Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter automatik- og procesuddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på skolen. Hovedforløbets varighed afhænger af, hvilket speciale du vælger.

På hovedforløbet kan du specialisere dig som: 

  • Automatikmontør (trin 1) – 2,5 år
  • Elevatortekniker (trin 1+2) – 3,5 år
  • Automatiktekniker (trin 1+2) – 4,5 år
  • Automatiktekniker i elektrobranchen (trin 1+2) – 4,5 år
  • Automatiseringstekniker (trin 1+2+3) – 5 år

Specialernes varighed er inkl. grundforløb.

Som automatikmontør lærer du, hvordan man opbygger og reparerer elektriske motorer i mindre automatiserede maskiner og anlæg via montage, fejlsøgning- og retning.

Som automatiktekniker i elevatorbranchen arbejder du med at montere, efterse og vedligeholde elevatorer. Med speciale i elevatorer lærer du at finde fejl i automatiserede maskiner og anlæg, og hvordan du kan rette dem.

Som automatiktekniker arbejder du med fuldautomatiske maskiner og anlæg. Du lærer derfor både at opstille, programmere og indkøre nye automatiske anlæg og derudover at vedligeholde, reparere og forbedre eksisterende anlæg.

Som automatiktekniker i elektrobranchen specialiseres du i industriel automatik og kommer til at arbejde med vedligeholdelse, montage og at sætte mindre automatiserede maskiner og anlæg i drift. Arbejdet omfatter bl.a. viklinger til elektromotorer og generatorer. Du lærer derfor at fejlsøge- og rette og om service af elektromekaniske anlæg.

Automatiseringstekniker er en overbygning til automatikteknikeruddannelsen. Her vil du f.eks. opnå kompetencer til at kunne deltage i selve udviklingen af automatiske maskiner og anlæg og i integrationen af industrirobotter.

Adgangskrav

Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

På uddannelsen er der mulighed for ny mesterlære.

EUX

Hos EUC Lillebælt kan du kan tage grundforløbet på elektrikeruddannelsen som EUX. Hvis du vil fortsætte med EUX, kan du tage hovedforløbet på en af vores samarbejdsskoler. Uddannelsen varer 5 år som EUX.

Økonomi

Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.

Undervisere

EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.

Vi holder os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du har moderne udstyr til rådighed under din uddannelse.

Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.

Skoleoplæring

Hvis du ikke finder en læreplads efter at have bestået grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skoleoplæring. EUC Lillebælt udbyder ikke skolepraktik på automatik- og procesuddannelsen, og derfor vil din skoleoplæring foregå på en af vores samarbejdsskoler, der udbyder hovedforløbet.

Fremtidsmuligheder

Som uddannet montør, automatiktekniker eller automatiseringstekniker er der masser af muligheder for at gøre karriere i både ind- og udlandet. Typisk vil du komme til at arbejde på fabrikker i industrien, på hospitaler, i elektronikvirksomheder eller på store skibe – generelt er der brug for dig, hvor der er maskiner til stede. Alternativt kan du starte din egen selvstændige virksomhed.

Desuden åbner automatik- og procesuddannelsen muligheden for at videreuddanne dig. Afhængigt af dit valgte speciale kan du eksempelvis uddanne dig til automationsteknolog, installatør, drifts-, IT- eller energiteknolog.

Tager du automatik- og procesuddannelsen som EUX, kan du benytte dig af de ovenstående muligheder og derudover søge optagelse på en videregående uddannelse som f.eks. diplomingeniør, civilingeniør.

Automatik- og procesuddannelsen er i 2019 en fordelsuddannelse. Det betyder, at der i fremtiden vil være mangel på uddannede inden for dette fag. Endvidere vil arbejdsgivere, der laver uddannelsesaftaler med elever fra fordelsuddannelser, opnå en økonomisk bonus. Dermed giver automatik- og transportuddannelsen gode muligheder for både praktikpladser og efterfølgende jobmuligheder.

Bliv en del af EUC Lillebælt

Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?

På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.

Bliv elev

Søg optagelse på EUD/EUX

Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.

 

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet