EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Alsidigt træhåndværk

Med træfagenes byggeuddannelse bliver du tømrer, gulvlægger eller tækkemand. Du vil inden for dette fag komme til at arbejde med nybygning, ombygning eller renovering af ældre byggeri. Arbejdet er dermed alsidigt og varierende og kan foregå på byggepladser såvel som i private boliger.

Træfagenes byggeuddannelse (EUX)

Om uddannelsen

Du kommer eksempelvis til at beskæftige dig med fremstilling af bygningsdele, tag- og spærkonstruktioner, kviste, grater og keler.

I dag handler tømrerfaget dog ikke kun om at bygge, hamre og save. Tømreren arbejder bl.a. også med arkitektur i form af bygningsstil, form, farver og skitsetegning og benytter sig af moderne teknologi. Herunder lærer du at bruge avancerede tegneprogrammer som Auto Cad og at lave og aflæse 3D- og konstruktionstegninger.

Du vil opnå kendskab til de forskellige materialer og deres egenskaber. Eksempelvis hvor de kan anvendes, og hvordan de fastgøres i forhold til styrke, bæredygtighed og konstruktiv træbeskyttelse. En del af arbejdet vil omhandle vurdering og rådgivning om materialernes pris, og derfor vil du opnå kompetencer inden for kundeservice.

Du lærer om de nyeste regler inden for byggeområdet og at kalkulere, tidsplanlægge og kvalitetssikre. Desuden får du maskinkørekort, brandkursus, førstehjælpskursus og stilladskursus.

  • Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
  • Varighed: Uddannelsen varer 4,5 år, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i.
  • Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter hovedforløbet på træfagenes byggeuddannelse veksler mellem oplæring i en virksomhed og undervisning på skolen.

Hos EUC Lillebælt kan du efter grundforløbet specialisere dig som:

  • Tømrer – 4,5 år

Hvis du ønsker et andet speciale end tømrer, kan du fortsætte på hovedforløbet på en anden skole, hvor du kan tage specialerne:

  • Gulvlægger – 4,5 år
  • Tækkemand – 4,5 år

Specialernes varighed er inkl. grundforløb.

Som tømrer beskæftiger du dig med alt normalt træarbejde på bolig- og erhvervsbyggeri. Dette indebærer bl.a. opbygning af karnapper eller kviste, montering af vinduer og døre samt opsætning og fremstilling af tagspær.

Som gulvlægger opretter og støber du undergulve og lægger overfladebelægninger på gulve, trapper og borde. Du vil lære at arbejde med forskellige gulvmaterialer såsom linoleum, træ, vinyl og beton.

Som tækkemand vil dit primære håndværk være at lægge stråtag og dertil lave og montere tagkonstruktionen på nye byggerier. Håndværket er præget af traditioner og kultur, men de traditionelle arbejdsmetoder komplementeres i dag bl.a. af moderne materialer og eldrevet værktøj.

Se LUP (Den lokale undervisningsplan) for tømrer her:

Den lokale undervisningsplan - Træfagenes Byggeuddannelse (GF2)

Den lokale undervisningsplan - Træfagenes Uddannelse (HF)

Adgangskrav

Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

På uddannelsen er der mulighed for ny mesterlære.

EUX

Hos EUC Lillebælt kan du tage både grundforløbet og hovedforløbet på træfagenes byggeuddannelse som EUX. Uddannelsen varer 4 år og 3 måneder som EUX.

Økonomi

Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.

Undervisere

EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.

Vi holder os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du har moderne udstyr til rådighed under din uddannelse.

Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.

Skoleoplæring

Hvis du ikke finder en læreplads efter at have bestået grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skoleoplæring. EUC Lillebælt udbyder ikke skoleoplæring på træfagenes byggeuddannelse, og derfor vil din skoleoplæring foregå på en af vores samarbejdsskoler, der udbyder hovedforløbet.

Fremtidsmuligheder

Efter du har færdiggjort træfagenes byggeuddannelse, står mulighederne åbne for dig, og der er gode jobmuligheder inden for alle tre specialer. Du vil typisk komme til at arbejde i en virksomhed inden for byggebranchen, men på grund af uddannelsens alsidighed er det også muligt at gøre karriere andetsteds. Alternativt kan du starte din egen selvstændige virksomhed.

Desuden åbner træfagenes byggeuddannelse muligheden for at videreuddanne dig. Du vil kunne søge optagelse som enten byggekoordinator, energiteknolog eller kort- og landmålingstekniker på erhvervsakademiet. Dertil kan du søge professionsbacheloruddannelsen bygningskonstruktør, mens du ved at supplere med adgangskursus til ingeniøruddannelserne kan videreuddanne dig til bygningsingeniør.

Tager du træfagenes byggeuddannelse som EUX, kan du benytte dig af de ovenstående muligheder og derudover søge optagelse på en videregående uddannelse.

Bliv elev

Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?

På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.

Bliv elev

Søg optagelse på EUD/EUX

Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.

 

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet