EUC Lillebælt

Teknikervej 2,
7000 Fredericia

Tlf. +45 7920 1111
E-mail [email protected]

CVR 68501113
EAN 5798000553927

Facebook
Instagram
Linkedin

Sikker mail

Bliv elev

Som faglært i togklargøring beskæftiger du dig med at flytte og sætte tog sammen. Derfor vil du få en grundlæggende viden om kontrol af teknik, service og sikkerhed i godstog og persontog. Du lærer bl.a. hvordan togvognene sættes sammen og hvordan vognene og bremseslanger flyttes rundt. Derudover vil du træne i at læsse og lodse godstog, og lære om hvordan man færdes sikkert på sporene.

Togklargørings[-]uddannelsen

Om uddannelsen

Som togklargører lærer du at køre gaffeltruck og rangerlokomotiv og får kendskab til reglerne for at sende og transportere farligt gods.

Som en del af uddannelsen kommer du til at få indsigt i de internationale forhold i branchen gennem en studietur til udlandet. Her vil der være fokus på stedets geografi, demografi og det historiske aspekt, hvor vi typisk tager til Hamborg.

  • Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
  • Varighed: Uddannelsen varer 2 år – 2 år og 4 måneder, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i.
  • Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter uddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på skolen.

Hovedforløbets varighed afhænger af, hvilket speciale du vælger. Hos EUC Lillebælt kan du efter grundforløbet specialisere dig inden for:

  • Klargøring til persontog – 2 år
  • Klargøring til godstog – 2 år og 4 måneder

Specialernes varighed er inkl. grundforløb.

Se LUP (Den lokale undervisningsplan) for togklargøringsuddannelsen her:

Adgangskrav

Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

På uddannelsen er der mulighed for ny mesterlære.

Økonomi

Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.

Undervisere

EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.

Vi holder os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du vil have moderne udstyr og køretøjer til rådighed under din uddannelse.

Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.

Skoleoplæring

Det er ikke muligt at komme i skoleoplæring på togklargøringsuddannelsen.

Fremtidsmuligheder

Som togklargører har du mulighed for at arbejde hos DB Schenker, DSB, privatbaner eller hos andre virksomheder og operatører inden for transportbranchen og jernbaneområdet.

Som faglært med mindst to års erfaring, har du muligheden for at efteruddanne dig på deltid.

Togklargøringsuddannelsen er i 2019 en fordelsuddannelse. Det betyder, at der i fremtiden vil være mangel på uddannede inden for dette fag. Endvidere vil arbejdsgivere, der laver uddannelsesaftaler med elever fra fordelsuddannelser, opnå en økonomisk bonus. Dermed giver togklargøringsuddannelsen gode muligheder for både praktikpladser og efterfølgende jobmuligheder.

Bliv en del af EUC Lillebælt

Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?

På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.

Bliv elev

Søg optagelse på EUD/EUX

Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.

 

Ansøg nu

Bliv kontaktet af en vejleder

Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.

Bliv kontaktet